Warning: Trying to access array offset on false in /data/0/5/0596d59a-9989-4317-85a0-19f2e4ed4e58/ultras-magazine.com/web/wp-content/themes/aden/functions.php on line 1371

Warning: Trying to access array offset on false in /data/0/5/0596d59a-9989-4317-85a0-19f2e4ed4e58/ultras-magazine.com/web/wp-content/themes/aden/functions.php on line 1372

Warning: Trying to access array offset on false in /data/0/5/0596d59a-9989-4317-85a0-19f2e4ed4e58/ultras-magazine.com/web/wp-content/themes/aden/functions.php on line 1373

Sumár 2. kola: Len tak ďalej!

Po prvom kole našich dvoch najvyšších súťaží sme plní očakávania sledovali aj tento víkend dianie na tribúnach a opäť sa bolo na čo pozerať.

Vo Fortuna lige sa famózne predviedli Trnavčania, ktorí vycestovali v nedeľu na večerný zápas do Žiliny. Dokázali naplniť sektor hostí, fandiť aj za nepriaznivého stavu a do momentu, kým sa začala “securitka” hrať so slzákom, si všetci Spartakovci výjazd užívali. Pred zápasom došlo medzi oboma tábormi dokonca k dvom súbojom, najskôr 11×11 bez obmedzenia veku a potom aj previerka bojovníkov do 18 rokov vo formáte 4×4, obe merania síl skončili v prospech Trnavy. Žilinčania sformovali na svoje slabší, no na slovenské pomery stále slušný kotol a môžu sa tešiť z druhej výhry v sezóne.

Foto: Red Black Animals (Trnava Hooligans)

Foto: Daniel Stehlík / cvak.sk

Foto: Daniel Stehlík / cvak.sk

Ďalším zápasom, ktorý pútal pozornosť bol aj súboj aktuálneho majstra s Michalovcami. Domáci trošku zneistení výkonom z prvého zápasu EL proti Feronikeli potrebovali proti Zemplínčanom jednoznačne víťaziť a aj vďaka domácim ultras sa im to podarilo. Tí sa prezentovali aj pyrotechnikou.

Foto: ŠK Slovan

V nedeľňajšom zápase sa vybrali hráči z Pohronia na horúcu pôdu Dunajskej Stredy a aj keď nováčik prehral 5:1, zanechal skvelý dojem. V prvom kole privítali Pohronci Slovan, tentokrát hrali v Dunajskej Strede, úvod skutočne náročný. Veríme však, že sa za pomoci svojich fanúšikov, rýchlo na prvoligový futbal aklimatizujú a v súťaži zamiešajú kartami. 

Foto: DAC

AS Trenčín si v druhom kole zmeral sily s Ružomberkom. Zápas sledovalo iba 473 divákov, nutno však dodať, že zápas sa odohral v Žiline. Práve tam majú momentálne Trenčania prechodný domov, zatiaľ, čo ich štadión je momentálne vo výstavbe. Info o “domácich” zatiaľ nemáme, hostí pricestovalo približne 20.

Foto: AS Trenčín

Trošku smutnejší je prípad FC Nitra, kde nový a vlastný štadión majú, no nestačí to. Na zápas proti Zlatým Moravciam si našlo cestu iba 714 divákov a otázne je, koľko z toho fandilo hosťom. Domáci ultras naďalej bojkotujú zápasy a vyzývajú vedenie k odstúpeniu zo svojich pozícii v štruktúrach klubu.

Foto: Miroslav Hambalek

Druhá liga priniesla aj tentokrát veľmi zaujímavé zápasy. Pozornosť pútali najmä prvé domáce stretnutia Púchova a Košíc. Práve Púchov sformoval na súboj s Liptovským Mikulášom približne 70-členný kotol. Podporiť domácich prišli aj skupinky zo Slovácka a Olomouca. Ako sa očakávalo, domáci nelenili ani čo sa prezentácie týka a na zápase bolo k videniu aj zaujímavé choreo.

Foto: Ultras Púchov

Nemenej atraktívny zápas sa odohral na východe, kde si prišli na svoje priaznivci VSS. Košičania sformovali veľmi slušný kotol, ktorý hnal vpred svojich zverencov v súboji proti Trebišovu.

Foto: jäzva

V Banskej Bystrici si zvykajú na strelecké hody. Po tom, čo v zápase so žilinským B-čkom videli fanúšikovia celkom sedem gólov, iba o dva menej ich padlo v piatkovej predohrávke proti Šamorínu. Našťastie pre domácich, všetkých päť gólov padlo siete ich súpera, hetrikom sa blysol Robo Polievka.

Foto: Ivan Golembiovský

Veľmi pozorne sme sledovali, ako skončí zápas medzi Bardejovom a Petržalkou. Výsledok nasvedčuje tomu, že išlo o drámu až do úplného záveru. Ďalším pozitívom bolo sformovanie domáceho kotla a rovnako tak palec hore pre partičku Petržalčanov.

Foto: Peter Cingel

Pochvalu si zaslúži určite aj skupinka Popradčanov, ktorá vycestovala na piatkovú predohrávku do Podbrezovej. Hráči sa im odvďačili víťazstvom 3:0 a verme, že aj takéto výsledky pomôžu týmto najvernejším rozšíriť svoje rady.

Foto: FK Poprad Ultras

Toľko druhé kolo našich dvoch najvyšších súťaží. Ak ste tu váš tábor nenašli, tak pošlite foto na našu facebook stránku, rovnako tak prosíme všetkých fanúšikov. Ide o VAŠU prezentáciu, preto buďte hrdí, trebárs aj na nízke počty, dokumentujte to a potom jedného dňa budete na to s radosťou pri pive spomínať!

Rovnako tak nezabúdajte ani na výrobu oblečenia či suvenírov, je to skvelá možnosť, ako do ultras kasy priniesť nejaké peniaze, ktoré padnú vhod pri tvorbe choreografií, výjazdoch či team-buildingových ultras-akciách. Kde? No predsa v UM Wear


 

 

 

 

Pridaj komentár