Rozhovor so skupinou Partizáni Liptovský Mikuláš

Ďalším táborom, ktorý sme vyspovedali, sú hokejoví fanúšikovia zo skupiny Partizáni Liptovský Mikuláš.

Predstav nám v skratke vašu skupinu.
Ako organizovaná skupina fungujeme už 21 rokov a vystupujeme pod názvom Partizáni Liptovský Mikuláš. Za ten čas sme zažili jednu dobrú sezónu a potom sa striedali slabé a ešte slabšie. Napriek tomu sa nám podarilo fanklub udržať pri živote.

Aké máte zloženie kotla z hľadiska veku a počtov?
V kotli máme zastúpené asi všetky vekové skupiny okrem tých najstarších ročníkov. Nemáme príliš širokú základňu, na zápasoch nás zvyčajne býva okolo 50 osôb. Niekedy to je lepšie, niekedy horšie. Ako som písal vyššie, klub nemá dobré výsledky a vtedy sa len veľmi ťažko získavajú noví fanúšikovia. Zo začiatku sezóny to vyzeralo nádejne, v sektore sme videli veľa nových tvárí, ale ako prišli horšie výsledky, zostali sme tam viac menej stará partia. Ľudia na hokej v našom meste zanevreli, každý rok počúvame, ako to už bude lepšie, ale vždy je to o tom istom. Potrebujeme aspoň jednu dobrú sezónu, potom sa to rozbehne.

Ako financujete svoje fungovanie (chorea, výjazdy, vlajky, bubny atď.)?
Máme zavedené členské, tiež máme výťažok z nášho merchu a na niektoré veci nám prispieva klub.

Ktorý zápas v tejto sezóne považujete po ultras stránke za váš najlepší (počtom, atmosférou či prezentáciou)?
Za seba dávam na prvé miesto výjazd do Popradu, keď sa nám po dlhej dobe podarilo ísť na výjazd na dvoch autobusoch a v sektore a okolo neho bolo okolo 250 Liptákov. Doma to bol opäť zápas proti Popradu pred Vianocami. Na zápase bol plný kotol a mali sme viaceré prezentácie.

Aký máte vzťah s vedením vášho hokejového klubu?
Je to také talianske manželstvo, ale vždy sa dokážeme dohodnúť. Od postupu do extraligy v sezóne 2016/2017 je toto už šieste vedenie klubu. Nie je to jednoduché zakaždým začínať odznova budovať nové vzťahy. Každé vedenie má svoje predstavy a nie vždy hneď nájdeme spoločnú reč. Práve túto sezónu je tá spolupráca asi najprinosnejšia. Klub nám prispieva na výjazdy, bubny alebo nám zaplatil novú sektorovku. Pred sezónou mali členovia fanklubu možnosť kúpiť si cenovo zvýhodnenú permanentku. Takže v tomto smere vládne z našej strany spokojnosť.

Ste aktívni aj na iných športoch?
Nie.

S kým máte najväčšiu rivalitu a s kým naopak družbu, prípadne priateľské vzťahy?
Nemáme žiadne špeciálne vzťahy ani dobré ani zlé. Pri pive pokecáme s ľuďmi z každého tábora, keďže na zimáku máme jeden spoločný bufet. Priateľské vzťahy máme s Popradčanmi, s ktorými sa vieme dohodnúť aj na spoločných zápasových aktivitách. Rivalita voči ostatným neprekračuje bežné hranice a je skôr sezónnou záležitosťou.

Okrem ultras aktivít ste aktívni aj na chuligánskej scéne?
Nie, toto vôbec neriešime.

Aké sú vaše najbližšie ciele ako ultras?
Nemáme konkrétny cieľ, stále pracujeme na tom, aby sme sa posúvali dopredu.

Využívate sociálne siete na svoju propagáciu?
Sme na facebooku aj instagrame. Máme medzi sebou jednu šikovnú babu, ktorá nám robí videá zo zápasov alebo pozvánky.

Ako by vyzeral rebríček TOP 3 táborov na hokejovej mape Slovenska podľa vás?
Spišská Nová Ves, Poprad a Nitra

Na posledných dvoch zápasov našej reprezentácie vo Zvolene vytvorili domáci ultras aktívny kotol a odprezentované boli aj dve choreá. Aký je váš vzťah k reprezentácii a čo by ste povedali na myšlienku repre zmieru a vytvorenia spoločného kotla na zápasoch hokejovej reprezentácie?
My sme určite za, nakoniec, pár chalanov od nás bolo aj vo Zvolene. V roku 2011 sme boli tiež v spoločnom kotli na domácich MS. Riešil sa aj kotol na MS v Košiciach, ale tam to, myslím, stroskotalo na neochote hokejového zväzu. Takže do budúcna nevidíme dôvod prečo nie.

Otázky od UM fanúšikov:

Koľko aktívnych členov máte??? Myslím tých čo sú v oficiálnom fanklube?
Tento rok máme 20 oficiálnych členov. Začiatok sezóny bol komplikovaný, viacero vecí sa riešilo s vedením na poslednú chvíľu a nerobili sme ani žiadnu kampaň. Sezóny predtým to bývalo okolo 40 členov.

Je viac fandiacich skupín alebo iba ofiko fanklub?
Sme jedna skupina, nie sme nejako zvlášť podelení.

Dobrý deň ja sa len chcem opýtať, kedy sa trošku začnú meniť chorále, aby sa viac spievalo a bola ešte živšia atmosféra.
Každý zápas je iný, hlavne keď nás je menej, tak sa chorále ťažko spievajú celý zápas. Rovnako, keď sa chalanom nedarí na ľade, tak sa niektorým automaticky nedarí ani na tribúne… Ale pracujeme aj na nových choráloch, snáď sa čoskoro dočkáme nového playlistu.

Bude výjazd do konca sezóny? 
Už nie, snáď sa dočkáme play-off a tam určite výjazdy robiť budeme.

Máte / mali ste / plánujete nejakú družbu s inými tímami?
Nemáme, nemali sme a ani neplánujeme družbu. Táto otázka u nás nie je téma.

Spolupracujete aj s futbalovým fanklubom Tatranu?
Oficiálna spolupráca tam nie je, ale sú medzi nami chalani čo chodia fandiť Tatranu.

Foto: Partizáni Liptovský Mikuláš


um wear

Pridaj komentár